Grenen Kloostertafels

Je interieur inrichten naar je eigen smaak is wat veel mensen erg leuk vinden. Ze zoeken in tijdschriften, ze kijken bij woonwinkels en kopiŽren samenstellingen zoals kleuren van bekenden. Natuurlijk wil iedereen een sfeervol huis. Woonkeukens zijn heel erg populair in deze tijd. Een grote kloostertafel is vaak de basis van het interieur in een woonkeuken.

Landelijke kloostertafel

Als je van een landelijke style houdt is een kloostertafel misschien wel wat voor u. Kloostertafels zijn grote stevige tafels die voornamelijk worden gebruikt voor het interieur binnen in het huis. Eigenschappen van deze kloostertafels zijn het dikke tafelblad en de grote dikke poten. Dit zijn er vaak maar twee aan de uiteinden van de tafel. Het hout van deze tafels is vaak gebruikt hout uit de bouw. Ook wel drifthout genoemd. Gebruikt steigerhout is meestal een beetje grijzig wit van kleur. Dit komt door het cement en de regen op de bouwplaats. Steigerhout werd zoals de naam het ook al zegt gebruikt voor de steigers op de bouwplaats.

Kloostertafels van alle tijden

Kloostertafels bestaan al een hele lange tijd. In de middeleeuwen werden deze tafels uitgevonden en gebruikt. De eerst paar dit soort tafels werden in het klooster gebruikt, vandaar ook de naam. Een kloostertafel werd ook wel een kasteeltafel genoemd omdat het meestal een grote massieve tafel is. Dus als je van een landelijke sfeer houd en nog op zoek bent naar een grote sfeervolle robuuste tafel, is een kloostertafel misschien wel iets voor u. Ze zijn nu in veel verschillende maten beschikbaar!